În Argeș. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi aduce 45 de tineri angajaţi

de | 12.10.2024 16:47 | Județean, Administrație

La bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată vineri la nivelul judeţului Argeş, au fost oferite oportunităţi semnificative atât pentru tinerii proaspăt absolvenţi, cât şi pentru alte persoane în căutarea unui loc de muncă, inclusiv pentru cetăţenii ucraineni. La eveniment au participat 31 de agenţi economici care au prezentat un total de 602 locuri de muncă vacante. Cele mai căutate meserii de către angajatori au fost din domeniile industriei auto, construcţiilor civile şi industriale, prelucrărilor mecanice, transporturilor, serviciilor către populaţie şi comerţ.

Sursă foto: FB AJOFM Arges

Potrivit celor de la AJOFM Argeș, la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată vineri la nivelul judeţului Arges, acţiune concepută  în sprijinul tinerilor absolvenţi de învăţământ dar şi al altor persoane interesate în găsirea unui loc de muncă, cât şi a cetăţenilor ucraineni, au participat 31 de agenţi economici care au oferit 602 locuri de muncă vacante. Meseriile cele mai solicitate de către angajatori fiind cele din industria auto, construcţii civile şi industriale, industria prelucrărilor mecanice, transporturi, servicii către populaţie şi comerţ. Numărul participanţilor din rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca a fost de aprox. 500. De asemenea, au participat şi elevi din anii terminali de la 5 licee tehnologice din judeţ pentru a se familiariza cu modul de cautăre a unui loc de muncă şi a observa care sunt meseriile care se caută pe piaţa muncii. În baza protocolului încheiat cu penitenciarul Colibaşi au participt şi persoane care mai au 6 luni până la eliberare din detenţie pentru a încerca să se integreze pe piaţa muncii. ”Pentru persoanele cu studii superioare au fost puse la dispoziţie un număr de 52 posturi vacante, marea lor majoritate fiind destinate pentru profesia de inginer (ing constructori, ing productie, ing calitate, ing mecanici, ing automatisti, ing proiectare, etc.) dar au fost solicitări şi pentru economist, contabili, educatoare, responsabil mediu. În urma interviurilor de angajare, 45 de tineri absolvenţi au fost selectati în vederea încadrării, agenţia urmând să monitorizeze pe parcursul a 30 de zile situaţia încadrărilor în muncă prin contactarea agenţilor economici participanti”, arată cei de la AJOFm Argeș în comunicatul remis presei.

Sursă foto: FB AJOFM Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cardurile sociale pentru alimente vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: elevi