ARGEȘ: Cei mai puternici oameni din MEDIUL PUBLIC

de | 22.11.2023 18:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Balul Ancheta a prilejuit, ca în fiecare an, lansarea „Catalogului celor mai puternici oameni din Argeș – ediția 2023”. Catalogul reunește personalități din toate domeniile fundamentale de activitate din județ și oferă oportunitatea ca aceste personalități să nominalizeze liderii anului, din sistemul de business și sistemul public. În cazul mediului de afaceri, nominalizările merg către patru sectoare diferite: producție, construcții, servicii și retail. Ca urmare a nominalizărilor primite, clasamentul anului 2023 aduce următorii câștigători:

 

MEDIUL PUBLIC

LOCUL I
ION MÎNZÎNĂ – PREȘEDINTELE CJ ARGEȘ ȘI PSD ARGEȘ (59 NOMINALIZĂRI)

Titlul de cel mai puternic om al Argeșului a revenit, în 2023 – atât în clasamentul public, cât și în clasamentul general – președintelui CJ și PSD Argeș, Ion Mînzînă.

Economist de profesie, Ion Mînzînă a îmbrățișat o carieră publică acum 30 ani, construindu-și treptat un traseu politic complet, cu diferite responsabilități administrative și instituționale. A fost consilier local, senator, deputat, vicepreședinte al Consiliului Județean și este, astăzi, liderul CJ Argeș, dar și al celui mai puternic partid din județ din perspectiva rezultatelor electorale obținute, respectiv PSD Argeș. A primit, și în 2023, cel mai mare număr de nominalizări din partea personalităților prezentate în Catalogul Ancheta, respectiv 59 de voturi, rezultat care l-a poziționat pe primul loc în topul celor mai puternici oameni ai Argeșului.

6. ION MINZINA - ARGEȘ: Cei mai puternici oameni din MEDIUL PUBLIC

LOCUL II
SIMONA BUCURA-OPRESCU| ALINA-ȘTEFANIA GORGHIU | CRISTIAN GENTEA (55 NOMINALIZĂRI)

Extrem de strânsă a fost concurența, în 2023, între personalitățile care și-au atribuit locul II în „Catalogul celor mai puternici oameni din Argeș”. Cu un număr identic de nominalizări, această poziție a fost câștigată de doamnele ministru Simona Bucura-Oprescu (PSD) și Alina Gorghiu (PNL) și de primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, care și-a păstrat poziția câștigată și anul trecut.

Sursă foto: Facebook Ministerul Muncii.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu reprezintă unul dintre politicienii de carieră ai Argeșului, cu peste două decenii de activitate în PSD Argeș, pornind de la organizația de tineret a partidului și până la poziția de ministru al cabinetului Ciolacu, pe care o deține în prezent. Cu un traseu de carieră în care a bifat numeroase atribuții, funcții și responsabilități atât în cadrul PSD Argeș, cât și în aparatul administrativ al județului, Simona Bucura-Oprescu este parlamentar al județului din anul 2012, deținând inclusiv funcția de președinte al Comisiei de Administrație Publică şi Amenajarea Teritoriului, până la primirea portofoliului de ministru al Muncii și Solidarității Sociale, în februarie 2023. În fruntea ministerului, a bifat deja una dintre cele mai complexe legi din portofoliul actualului cabinet, și anume noua lege a pensiilor, dar și numeroase modificări și acțiuni executive privind domeniul protecției sociale.

Sursă foto: print screen

Ministrul Alina-Ștefania Gorghiu deține, în prezent, portofoliul Justiției și este fost președinte al Senatului României. S-a întors acasă, în Argeș, în anul 2021, când a preluat președinția PNL Argeș, partid pe care l-a condus și la nivel național în perioada 2014-2016, fiind primul lider femeie care a deținut această funcție. Activează în legislativul național de 15 ani, din 2008, deținând mai multe portofolii parlamentare și funcții în administrația centrală, impunându-se drept unul dintre cei mai reprezentativi oameni politici de pe eșichierul drept din România, prin determinarea acțiunilor sale publice, dar și prin responsabilitățile asumate de-a lungul carierei. În calitate de ministru al Justiției, a impus deja o serie de schimbări semnificative în direcția luptei împotriva traficului de droguri, a exploatării de persoane sau a violenței domestice, dar și în ceea ce privește cadrul legislativ necesar alinierii la condiționalitățile internaționale.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, este la primul mandat la comanda Piteștiului, după o experiență de aproape 20 de ani în administrația publică locală, în calitate de consilier municipal și de 13 ani în prima linie a politicii argeșene, ca lider al PSD în Pitești. S-a impus, pe durata acestui mandat, prin implementarea unora dintre cele mai mari proiecte de infrastructură publică și edilitară, prin reformarea aparatului administrativ și a relației dintre acesta cu mediul socio-economic, prin investiții masive direcționate către dezvoltare, educație, facilități  urbane și mediul social. În anul deja încheiat, a bifat – ca performanță managerială – dublarea bugetului pe care l-a avut Piteștiul (744 milioane lei), prin obținerea de finanțări naționale și europene în valoare de 764 milioane lei.

Inginer fizician, cercetător științific gradul III, fost manager în industria nucleară, Cristian Gentea rămâne constant în dezideratul de a transforma municipiul reședință de județ într-unul dintre cele mai atractive centre urbane din regiune.

IPS Calinic.2
LOCUL III – Înaltpreasfințitul Calinic- arhiepiscop al Argeșului și Muscelului

Lider spiritual al Argeșului, conducătorul bisericii ortodoxe din județul nostru, Înaltpreasfinția Sa Calinic a reunit – și în 2023 – aprecierea personalităților din Catalogul Ancheta. Această apreciere s-a materializat în nominalizarea Înaltpreasfinției Sale în topul celor mai puternici oameni din Argeș. Marcantă personalitate spirituală și culturală a Argeșului, arhiepiscopul Calinic și-a dedicat ultimii 38 de ani slujirii bisericii și comunităților de pe meleagurile noastre, fiind una dintre cele mai reprezentative personalități ale vieții publice, un lider cu anvergură, iubit și respectat deopotrivă, un reformator și un vizionar, un părinte blând, dar ferm, un conducător de obște permanent conectat la nevoile oamenilor de rând și la transformările societății.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș