ARGEȘ. Desfăşurare impresionantă de forţe la un incendiu de vegetație forestieră izbucnit în zona Sătic

de | 14.08.2024 09:39 | Eveniment, Importante, Județean

Seara trecută, în jurul orei 22:00, a sunat alarma care anunța producerea unui incendiu de vegetație forestieră pe Muntele Tămașu, zona Sătic.

incendiu Satic Argeș
Pentru verificarea sesizării, au intervenit pompierii de la Detașamentul Câmpulung, alături de personal de la Ocolul Silvic, iar în momentul în care aceștia au confirmat situația de urgență, din cadrul inspectoratului au fost dislocate forțe impresionante pentru stingerea flăcărilor, transmit reprezentanții ISU Argeș.
incendiu Satic Argeș
Aceștia subliniază faptul că este o intervenție extrem de dificilă din cauza zonei greu accesibile și a terenului accidentat, pompierii neavând posibilitatea de a ajunge la fața locului cu autospecialele.
„În continuare, s-a realizat un dispozitiv perimetral de intervenţie, însă acțiunile de stingere sunt îngreunate de condițiile climatice, precum şi de cantitatea mare de materiale combustibile din zona de ardere, care favorizează dezvoltarea rapidă şi propagarea incendiului.
incendiu Satic Argeș
Misiunea este în dinamică, iar după ce au acționat o noapte întreagă, în această dimineață, se realizează schimbul de efective.”, mai transmie ISU Argeș.
Revenim cu detali.
Foto: ISU Argeș
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș