Argeș. Leroy Merlin contribuie cu 400.000 euro la construcția noului Campus Preuniversitar Profesional Bookland din Vulturești

de | 19.09.2024 15:20 | Județean, Lifestyle

  • Cu o suprafață totală de 72.000 metri pătrați, noul centrul educațional va găzdui aproximativ 300 de elevi anual

Leroy Merlin, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit, contribuie, în calitate de partener principal, cu 400.000 euro la construcția noului Campus Profesional în sistem Dual Bookland, din Vulturești, Argeș, proiect anunțat oficial printr-un eveniment ce a avut loc pe 18 septembrie în locația campusului. 

72.000 de metri pătrați are noua unitate de învățământ și își propune să le ofere copiilor din județul Argeș un acces mai facil la educație, dar și la cursuri vocaționale, menite să îi ghideze pe elevi în carieră. 

Dacă vă întrebați cum va funcționa Campusul Bookland, acesta va funcționa într-un sistem de învățământ dual, oferind elevilor, pe lângă materiile de bază, oportunități de formare profesională în diverse meserii.

Elevii, începând din clasa 0 vor avea acces la cursuri specializate, menite să le faciliteze dezvoltarea competențelor și orientarea către o carieră, fără a fi necesară relocarea din comunitatea locală.

Asociația Bookland își propune ca odată finalizate studiile, să le ofere absolvenților locuri de muncă, direct la angajator, fiind un avantaj competitiv pentru tinerii aflați în mediul rural.

Ne pasă și ne implicăm activ în dezvoltarea comunităților din România. Colaborarea cu Asociația Bookland este un exemplu concret de cum mediul de afaceri poate sprijini inițiativele educaționale acolo unde este cea mai mare nevoie. Suntem mândri că putem contribui la îmbunătățirea condițiilor pentru copiii din mediul rural și să le oferim o șansă reală la un viitor mai bun. Grija pentru mediu, incluziunea și accesul egal la educație sunt pilonii pe care se bazează viziunea noastră pe termen lung, iar parteneriatele strategice ne ajută să creăm un impact pozitiv în comunitate”, a declarat Mihaela Voinea, Lider Dezvoltare Durabilă Leroy Merlin România.

Important de menționat că noul centru educațional va oferi toate ciclurile de învățământ – primar, gimnazial, liceal și postliceal – cu cadre didactice care vor preda conform unor programe moderne, adaptate cerințelor pieței muncii.

Obiectivul este formarea de specialiști calificați, în conformitate cu certificările și competențele solicitate de agenții economici locali.

De precizat că acest campus va fi dotat cu toate spațiile și facilitățile necesare desfășurării activității educaționale. Aproximativ 300 de elevi care vor învăța în noua unitate educațională anual vor avea acces la ateliere de lucru, laboratoare, bibliotecă, amfiteatru, sală de spectacole, terenuri de sport, spații de relaxare, cantină, cafenea, brutărie, spălătorie, frizerie, mini-fermă de animale, livadă, seră și o grădină de legume.

Cunoscutul retailer Leroy Merlin continuă să investească în proiecte de responsabilitate socială, susținând educația prin parteneriate strategice. Cu un buget de aproximativ 1,6 milioane de euro pentru inițiativele de CSR din acest an, compania sprijină renovarea școlilor din mediul rural și programe de formare educațională.

500.000 de euro au fost alocați deja către proiecte care vizează bunăstarea comunităților. Leroy Merlin rămânând angajat să contribuie la dezvoltarea sustenabilă, investind în educație, mediu și sănătate pentru a crea un impact pozitiv pe termen lung.

Despre Leroy Merlin

Leroy Merlin, membră a Grupului Francez ADEO, este lider european al pieței de bricolaj, cu o istorie de peste 100 de ani ca retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit.

Harta ADEO cuprinde peste 1000 de magazine situate în 20 de țări ce deservesc 500 de milioane de locuitori și profesioniști.

„Suntem 150.000 de colegi, lideri dezvoltați într-o cultură a intraprenoriatului, animați de un scop comun: să fim utili nouă, celorlalți, comunităților și întregii lumi, să oferim soluții eficiente și responsabile de îmbunătățire a locuințelor.”, transmit repreentanții companiei.

Un număr de 21 de magazine Leroy Merlin funcționează în România, cu aproape 3500 de angajați în 15 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara, Oradea, Târgoviște și Arad.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Încep lucrările la primul Campus Preuniversitar Profesional în Sistem Dual de la Vulturești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole