Argeș – Mușcat de urs de picioare

de | 20.07.2024 09:15 | Eveniment, Importante, Județean

Un bărbat a fost muşcat de un urs de picioare. Incidentul s-a petrecut in comuna Rucăr din județul Argeș, acolo unde bărbatul era cioban la o stână din zona Dracsin.

Ursul a năvălit efectiv peste el și abia dacă a avut timp să se refugieze din calea animalului agresiv care a fost alungat de câini și de un alt cioban, martor la incident, care a și anunțat autoritățile.

Acolo au ajuns o echipă de la Salvamont Arges de la Voina, pădurari si rangeri, dar si un echipaj de la SMURD care i-au oprit sângerarea de la picioare, iar apoi l-au dus la spital.

arges om muscat de urs

Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, este grav rănit și panicat, dar conștient.

Medicii spun că el avut noroc, putea fi omorât. Are o plagă profundă prin muşcătură la piciorul stâng, în zona gambei, și alte plăgi la nivelul coapsei.

arges om muscat de urs

Salvamontiștii spun că ursul este cunoscut ca fiind foarte agresiv și încă este în zonă, după incident a dat din nou târcoale stânei respective.

image0 - Argeș - Mușcat de urs de picioare

„Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung a fost solicitat să intervină în comuna Rucăr în cazul unei persoane mușcate de urs. Paramedicii au identificat o victimă de în vârstă de 63 de ani conștientă și cooperantă ca prezenta o plagă prin mușcătură la nivelul membrului inferior stâng zona gambei și plăgi superficiale la nivelul coapsei. În urma acordării îngrijirilor medicale persoana a fost transportată la spital”, a precizat Isabela Petre, purtător de cuvânt al ISU Argeș.

 

Foto: Facebook Salvamont Argeș

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(Video) Argeș – Tamponare cu scandal la Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Rucăr | Salvamont