Argeș. Prețurile carburanților astăzi

de | 01.07.2024 10:44 | Județean, Lifestyle

În plin sezon de vacanțe, de astăzi, 01 iulie, intră în vigoare a doua majorare de accize la carburanți, ceea ce îi va face pe șoferi să scoată mai mulți bani din buzunar pentru un plin la mașină.
Prin urmare, argeșenii care vor să-şi alimenteze maşina cu benzină sau cu motorină trebuie să ştie că astăzi, 01 iulie, carburanţii s-au scumpit față de săptămâna trecută.

În județul Argeș, portalul peco-online.ro arată că cel mai mic preț la benzina standard îl găsim la o stație Socar de pe Bulevardul Dacia din Mioveni, 7.46 lei față de 7.03 lei cât era săptămâna trecută. În celelalte benzinării prețul variază de la 7.48 lei la 7.65 lei.

Benzină superioară pornește de la 7.95 lei per litru și ajunge până la 8.34 lei per litru. Cel mai ieftin preț la benzina superioară se găsește la o stație Lukoil din Cotmeana.

În ceea ce privește motorina, cel mai ieftin preț se găsește la stația Socar de pe Bulevardul Dacia din Mioveni, 7.53 lei, iar în celelalte benzinării prețul variază de la 7.59 lei la 7.72 lei.

Dacă alimentați cu motorină premium, aceasta pornește de la 7.93 și ajunge până la 8.23 lei. Cel mai mic preț se găseşte tot la staţia Socar de pe Bulevardul Dacia din Mioveni.

Cei care alimentează cu GPL, preţul acestuia pornește de la 3.50 lei și ajunge până la 3.72 lei.

Sfaturi pentru un consum cât mai mic:

►stilul de condus: nu accelerați des și brusc și frânați din timp și lent;

►adoptați o viteză constantă pe drumurile lungi;

► verificați presiunea cauciucurilor – aceasta trebuie să fie cu 05, bari sub valoarea recomandată de producători;

► filtrul de aer – influențează și el consumul mai ales dacă nu este schimbat afectează puterea motorului, care muncește mai mult, deci consumă mai mult;

► motorul trebuie oprit atunci când staționăm mai mult, deoarece la relanti se consumă minim 0,5 litri pe oră.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident la Cotmeana! S-a răsturnat cu mașina

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bulevardul Dacia | Cotmeana | Dacia | Lukoil | Mioveni