Argeș: Șofer de microbuz școlar, prins beat în timp ce transporta elevi!

de | 12.03.2023 18:50 | Știri, Eveniment, Județean

Polițiștii rutieri din Argeș au continuat, în ultimele 48 de ore, acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor, polițiștii au fost aplicat 493 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 90.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 29 de permise de conducere și au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cursul zilei de vineri 10 martie, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor care au drept cauză viteza excesivă, precum și depistarea conducătorilor auto care circulă cu viteză excesivă și au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale de pe sectorul de drum unde a avut loc constatarea, valoarea sancțiunilor fiind de 8.409 lei.


Trei dintre
șoferii depistați de aparatul RADAR au avut o viteză care depășește limita legală cu mai mult de 50 de km/h, fapt pentru care permisele de conducere ale celor în cauză au fost reținute pentru 90 de zile.

Exemplu:

Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat, în cursul zilei de 10 martie, în jurul orei 07:00, un bărbat de 42 de ani, din Bradu, care efectua transport de elevi cu un microbuz, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult de atât, polițiștii au constatat cu ocazia verificărilor că mijlocul de transport avea valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, din cursul lunii martie 2023.

Ca urmare a celor constatate, șoferul a fost sancționat contravențional, cu amenzi în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a permisului de conducere și retragere a certificatului de înmatriculare.

Foto descriptiv Replica Online

Citiți, de asemenea, pe anchetonline.ro

Un alt cutremur a avut loc în România!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu | Pitești

Ultimele articole