Argeș. Transport ilegal de lemne efectuat cu un autocamion fără RCA

de | 23.09.2024 16:06 | Județean, Eveniment

Pe 22 septembrie,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În cadrul acțiunilor, oamenii legii au depistat un bărbat de 34 de ani, din comuna Dârmănești, care transporta, cu un autocamion, pe raza localității de domiciliu, cantitatea de 4.09 m.c. de material lemnos, fără documente de proveniență sau de transport.

Mai mult decât atât, în urma verificărilor, oamenii legii au constatat că autocamionul pe care îl conducea nu figura cu poliță de răspundere civilă obligatorie auto valabilă.

Prin urmare, bărbatul a fost amendat, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat personalului silvic.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 171/2010 cu amendă în valoare de 4000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat personalului silvic.
De asemenea, conducătorul autocamionului a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. 195/2002, cu amendă în valoare de 1000 de lei, totodată fiind luată măsura complementară de reținere a certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.”, transmite IPJ Argeș

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Argeș – Pregătiri pentru intervenția pe Dunăre

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dârmănești | Stâlpeni