Argeș. S-a urcat beat la volan și a provocat un eveniment rutier

de | 30.09.2024 16:35 | Județean, Eveniment

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, împreună cu structurile rutiere ale polițiilor municipale și orășenești, au desfășurat în ultimele 24 de ore acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere. Ei s-au concentrat pe depistarea șoferilor care încalcă legislația rutieră, în special cei cu un comportament agresiv la volan, dar și pe cei care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Aceștia în colaborare cu structurile de ordine publică au organizat 76 de filtre rutiere, realizând 494 de testări pentru depistarea consumului de alcool și substanțe interzise.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 55.600 de lei. De asemenea, au fost reținute 18 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Dintre abaterile constatate, 60 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză. În plus, din cele 18 permise reținute, 4 au fost pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h, iar 5 pentru conducerea sub influența alcoolului (cu valori ale alcoolemiei sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Tot în ultimele 24 de ore, polițiștii au descoperit 5 infracțiuni rutiere: 3 pentru conducere sub influența alcoolului (cu valori de 0,84, 0,81 și 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat), una pentru conducere fără drept și una pentru conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare (un motociclu care purta plăcuțele de înmatriculare ale unui alt vehicul).

Un eveniment rutier a avut loc pe DN 73, pe raza comunei Valea Mare Pravăț acolo unde un autoturism a ieșit în afara carosabilului.

În urma incidentului au fost sesizați polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung care au efectuat verificări.

În urma cercetărilor a rezultat că un bărbat de 41 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, având direcția de deplasare Brașov spre Câmpulung, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă spre dreapta.

Șoferul a suferit leziuni în urma incidentului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest iar în urma testării au rezultat indicii cu privire la consumul de alcool, valoarea rezultată fiind peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Argeșeanul a fost condus la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri medicale și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză au fost întocmite documente procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

Cercetările continuă în acest caz, pentru stabilirea condițiilor necesare pentru răspunderea penală, în privința valorii alcoomiei în sânge, prin analize de laborator.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

RAReș – asistentul virtual pentru întrebările legate de auto vă răspunde!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | DN 73 | Priboieni | Valea Mare

Ultimele articole