Argeșean de 38 de ani reținut pentru trafic de droguri! A fost prins în flagrant în Pitești

de | 21.10.2024 15:41 | Județean, Eveniment, Importante

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus la data de 20 octombrie reținerea unui inculpat în vârstă de 38 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

retinut arges droguri

Foto: DIICOT

Măsura a fost luată după ce, în ziua de 19 octombrie 2024, bărbatul a fost prins în flagrant, în municipiul Pitești.

Acesta a fost prins în timp ce ridica un pachet, introdus în țară din Olanda, prin intermediul unei firme de coletărie, în care se afla ascunsă în carcasa unei boxe audio, cantitatea de peste 250 grame substanță psihoactivă 2MMC, destinată comercializării.

retinut arges droguri

Foto: DIICOT

Polițiștii au efactuat și o percheziție la locuința acestuia în comuna Mărăcineni, județul Argeș unde au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ  70 grame canabis, 30 grame rezină de canabis ( ambele droguri de risc) și 20 grame substanţă psihoactivă ADB-4en-PINACA, obiecte purtând urme de substanță, cântare electronice, precum și alte mijloace de probă.

La data de 20 octombrie judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile, se arată într-un comunicat DIICOT.

retinut arges droguri

Foto: DIICOT

retinut arges droguri

Foto: DIICOT

De precizat că activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți iar acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, mai precizează reprezentanții DIICOT în comunicatul emis.

 

Foto: DIICOT

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Percheziții în Argeș pentru combaterea spălării banilor

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | DIICOT | Mărăcineni | Mehedinți | Olanda | Pitești