Argeșean de 45 de ani prins beat la volan de polițiștii din Topoloveni

de | 05.09.2024 22:00 | Județean, Eveniment

Structurile de ordine publică din Argeș împreună cu polițiștii rutieri au acționat în ultimele 24 de ore în 39 de filtre rutiere.

Oamenii legii au efectuat un număr de  364 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv iar ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate, în total 314 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 47.000 de lei. De asemenea au fost reținute 17 permise de conducere și retrase 21 de certificate de înmatriculare.

Un număr de 114 abateri au fost depășiri ale regimului legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute ca urmare a săvârșirii unor contravenții, 8 au fost ca urmare a depășirii limitei de viteză cu peste 50 de km/h față de limita legală și 1 ca urmare a consumului de alcool, cu valori ale alcoolemiei ce implică răspundere de natură contravențională.

Un exemplu de situație în care un șofer a fost prins conducând sub influența alcoolului a avut loc în ziua de 4 septembrie pe DN 7.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au depistat un bărbat de 45 de ani, din Leordeni, care conducea un autoturism pe raza orașului Topoloveni, iar în urma verificărilor au rezultat indicii cu privire la posibilul consum de băuturi alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea efectuării analizelor de laborator care să stabilească îndeplinirea condițiilor pentru răspunderea penală, prin stabilirea concentrației de alcool în organism.

ArgeȘeanului i-au fost întocmite acte premergătoare, conform art. 336 din Codul Penal, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

 

Foto descriptiv romania24.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro 

(Video) ARGEȘ. Victima din accidentul de la Stâlpeni a decedat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Leordeni | Topoloveni

Ultimele articole