Argeșean prins la volanul unei autoutilitare fără RCA și cu ITP-ul expirat! Transporta lemne ilegal

de | 01.10.2024 18:05 | Județean, Eveniment

În cursul zilei de ieri, 30 septembrie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tigveni au desfășurat acțiuni, pe raza de competență, pentru prevenirea delictelor silvice și combaterea tăierii, transportului și comercializării de material lemnos fără respectarea normelor legale.

Printre cei sancționați de polițiști, în urma acțiunilor, se numără și un bărbat de 26 de ani, din Sălătrucu.

În timp ce conducea o autoutilitară, înmatriculată în alt stat, pe DJ 678A, cu care transporta material lemnos, polițiștii i-au făcut semn tânărului să tragă pe dreapta, însă acesta nu s-a supus semnalului de oprire, fiind identificat ulterior.

În urma verificărilor, cu sprijinul unui specialist silvic, polițiștii au constatat că bărbatul transporta 4,2 mc de lemn de foc, esență fag, fără documente de însoțire sau dovezi legale de proveniență.

De asemenea, s-a constatat că autoutilitara avea expirate atât inspecția tehnică periodică, cât și asigurarea obligatorie auto.

Bărbatul a fost amendat cu 2.660 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat. De asemenea, el a rămas fără permis pentru 30 de zile și i-au fost retrase plăcuțele cu numărul de înmatriculare al autovehiculului, dar și certificatul de înmatriculare.

Ca urmare a abaterilor săvârșite, bărbatul a fost sancționat contravențional astfel:
-pentru abaterea de natură silvică, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010R privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat;
-pentru abaterile la regimul circulației, cu amendă în valoare de 660 de lei, precum și măsurile complementare de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, retragere a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare, fiind eliberate dovezi înlocuitoare.”, transmite IPJ Argeș

foto descriptiv ziarulderoman.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeșeancă hărțuită și amenințată de un bărbat din Satu-Mare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Sălătrucu | Tigveni

Ultimele articole