Argeșean prins transportând mai multe lemne decât erau trecute în acte

de | 15.07.2024 18:08 | Județean, Eveniment

Un bărbat de 43 de ani, din comuna Aninoasa, s-a ales cu amendă după ce a fost prins transportând mai multe lemne decât avea trecute în acte.

Ieri, 14 iulie, în jurul orei 04:00, bărbatul se deplasa cu o autoutilitară pe str. Costache Negri din municipiul Pitești și a fost tras pe dreapta de polițiștii polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș.

Pentru că au observat că transportă lemne, oamenii legii i-au cerut și documentele de proveniență și transport.

Întrucât au rezultat suspiciuni cu privire la neconcordanța dintre documentele prezentate și cantitatea ce se găsea în mijlocul de transport, oamenii legii au cerut ajutorul unui specialist silvic.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că în mijlocul de transport se găsea o cantitate mai mare cu 1,08 mc, față de ceea ce era înscris în avizul de însoțire.

În urma celor constatate, bărbatul din Aninoasa s-a ales cu amendă, dar și cu lemnul în plus confiscat. Acesta a fost predat specialiștilor silvici.

Având în vedere abaterea constatată, conducătorul mijlocului de transport a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010R privind contravențiile silvice, iar cantitatea de material lemnos fără proveniență legală, de 1,08 mc, a fost confiscată și predată specialiștilor silvici.”, transmite IPJ Argeș

Nu a fost însă singurul argeșean amendat pentru nereguli silvice.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un bărbat de 35 de ani, din Călinești, care transporta lemne cu o autoutilitară, pe DJ 704C, pe raza localității de domiciliu, fără documente de însoțire sau documente care să ateste proveniența legală.

Cu ajutorul unui specialist silvic, oamenii legii au constatat că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1,5 mc material lemnos, de esență fag și stejar.

Pentru că nu a putut dovedi provenința materialului lemnos, bărbatul din Călinești a fost amendat cu 1.000 de lei, iar lemnele au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni.

foto descriptiv ziarulderoman.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean de 73 de ani prins la volan deși avea permisul suspendat. Conducea un autoturism cu numere false

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Aninoasa | Argeș | Călinești | DJ 704C | Pitești | Topoloveni

Ultimele articole