Argeșeni lăsați fără permis! Prinși conducând cu viteză excesivă

de | 10.09.2024 20:50 | Județean, Eveniment

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În ultimele 24 de ore aceștia au acționat în 67 de filtre rutiere efectuând 352 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, pentru abateri la normele rutiere, 236 de sancțiuni contravenționale. Au fost reținute totodată 24 de permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.

De precizat că din totalul abaterilor la regimul rutier constatate de polițiști, 94 au fost depășiri ale regimului legal de viteză.

Un număr de 10 permise au fost reținute ca urmare a depășirii limitei de viteză și 3 ca urmare a consumului de alcool, astfel șoferii care au adoptat un comportament cu risc crescut de generare a unor accidente au fost școși din trafic.

Printre conducătorii depistați de polițiștii rutieri conducând cu viteză excesivă s-au numărat și un bărbat din Câmpulung și un tânăr din Bălilești.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung  au depistat luni, 9 septembrie un bărbat, de 58 de ani, din municipiul Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73 – Stâlpeni, fiind înregistrat cu viteza de 113 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Tot la data de 9 septembrie polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Bălilești, care conducea un autoturism pe raza orașului Mioveni, fiind înregistrat cu viteza de 143 de km/h. În urma abaterii constatate, acesta a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

radar

Foto descriptiv promotor.ro

Polițiștii rutieri atrag atenția asupra unui comportament responsabil în trafic, acționând pentru depistarea comportamentului agresiv, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă după ce au consumat alcool sau substanțe psihoactive, punând astfel în pericol și pe ceilalți utilizatori ai drumului public.

Aceștia amintesc despre modificările referitoare la felul în care se aplică pedepsele în situația unor accidente din care rezultă decesul unor participanți la trafic, iar conducătorul auto responsabil conduce sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără drept, acestea fiind situații în care pedeapsa ce va fi aplicată de instanța de judecată va fi cu executare.

Nu uitați și de modificările adoptate prin Ordonanța de Urgență 84 din 28 iunie 2024, precum și Ordonanța de Urgență 97 din 11 iulie 2024.

Acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere vor continua în Argeș.

 

Foto Promotor

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Verificări pentru prevenirea actelor de comerț ilicit. Firmă din Argeș amendată!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | DN 73 | Mioveni | Stâlpeni

Ultimele articole