Argeșul se află sub avertizare de caniculă și disconfort termic accentuat

de | 13.08.2024 09:00 | Județean, Lifestyle

Meteorologii au anunțat încă de luni faptul că astăzi 13 august o parte a României se va afla sub cod galben și cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

Crișana se află sub un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. La fel și sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei, Carpații Meridionali și Occidentali.

Indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități în aceste zone iar temperaturile maxime vor fi situate între 35 și 38 de grade.

Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală, anunță ANM.

canicula

Tot pentru ziua de astăzi, 13 august ANM anunță temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic accentuat în Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei.

Canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că maximele, în marea lor majoritate vor fi de 39…40 de grade.

Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului și vor caracteriza o noapte tropicală.

Canicula va persista și în zilele următoare în vest, local în sud și pe arii restrânse în centru, unde și disconfortul termic va fi ridicat, mai anunță ANM.

 

Foto Evenimentul Zile

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un tânăr de 20 de ani a murit după ce a căzut cu ATV-ul într-o râpă adâncă de 100 de metri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Banat