Argeșul se află sub avertizare de ploi torențiale

de | 11.09.2024 11:03 | Județean, Importante, Lifestyle

Meteorologii au emis astăzi, 11 septembrie o avertizare cod galben de vreme rea în mare parte din țară. Argeșul este și el vizat.

harta ploi arges

ANM transmite că în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei vor fi perioade cu averse torențiale. Local acestea vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Astăzi va ploua în cea mai mare parte a țării iar aria ploilor se va restrânge noaptea către estul și nord-estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10…20 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp, mai transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Totodată un cod galben de ploi este în vigoar până la ora 23.00 și vizează Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei acolo unde vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp, în intervale scurte de timp.

UPDATE

În urmă cu puțin timp a fost emisă o alerta de ploi abundente, torențiale.

Interval de valabilitate: 11.09.2024, 12:30 – 13:30
Vizate sunt următoarele localități: Pitești, Costești, Ștefănești, Călinești, Topoloveni, Bradu, Mărăcineni, Moșoaia, Priboieni, Suseni, Albota, Căteasca, Oarja;
Se vor semnala: Averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp.

WhatsApp Image 2024 09 11 at 12.27.41 - Argeșul se află sub avertizare de ploi torențiale

Recomandări:
– Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.
– În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
– Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
– Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
– Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
– Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste importantă pentru acești români. Vineri le intră banii în cont

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole