Argeșul se află sub cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat

de | 22.08.2024 11:55 | Județean, Lifestyle

Nu scăpăm de caniculă! ANM a emis o nouă atenționare valabilă pentru Argeș și alte câteva județe din țară.

Meteorologii au emis un COD PORTOCALIU, valabil astăzi, 22 august în cea mai mare parte a Munteniei și sus-vestul Dobrogei.
Va fi caniculă și disconfort termic accentuat iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 38 de grade Celsius.
Minimele vor fi de între 18 și 21 de grade, caracterizând o noapte tropicală.
Pompierii argeșeni monitorizează situația din teren și iau măsurile ce se impun pentru a preveni izbucnirea unor incendii la vegetația uscată, dar și pentru a gestiona operativ posibile situații de urgență.
Având în vedere numărul semnificativ al arderilor necontrolate produse în județului nostru, pentru a reduce numărul acestora, pompierii militari recomandă:
– NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite;
– Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare;
– Acordați o atenție sporită copiilor pentru prevenirea jocului acestora cu focul, deoarece pot produce incendii.
Totodată reamintesc faptul că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
Foto: ISU Argeș
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | Argeș | Bascov | Uiasca | Valea Ursului