Argeșul și alte opt județe din țară se află sub cod portocaliu și galben de vijelii

de | 16.05.2024 12:50 | Județean, Lifestyle, Național

  • Avertizare ANM de vreme rea!

Meteorologii au emis astăzi un cod portocaliu și unul galben de vijelii și vânt puternic. Vizate sunt nouă județe din Români, printre care și județul Argeș.

avertizare ANM

Foto: Antena3 CNN

Codul galben este valabil de astăzi, 16 mai până mâine, 17 mai la ora 23:00.

Sudul Banatului și al Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h, și temporar de peste 70…80 km/h.

Totodată, local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării. În aceste zone vântul va bate cu viteze în general de 45…55 km/h, anunță meteorologii.

ANM mai precizează că în Banat și sudul Crișanei în noaptea de joi spre vineri, vor fi descărcări electrice și averse în general moderate cantitativ, de 15…20 l/mp.

În ceea ce privește codul portocaliu, acesta este valabil în intervalul 16 mai, ora 21:00 – 17 mai, ora 12:00.

Vântul va avea intensificări susținute în acest interval în județul Caraș Severin, acolo unde va bate cu 80…85 km/h și temporar peste 90 km/h.

Foto Jurnalul
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Banat

Ultimele articole