(Video) Așa arată fericirea pentru copiii fără părinți

de | 27.09.2023 14:05 | Județean, Administrație, Lifestyle

Momente unice pentru mii de copii instituționalizați din toată țara.

Timp de câteva zile au avut ocazia să participe, în tabere specializate, la activități pe care nici nu le-au visat și care, unele dintre ele, îi formează pentru viață și le pot decide chiar viitorul.

copii in tabara Arges

Aproximativ 5000 de copii din centre sau asistați maternal din toată țara participă la acțiunile pe care Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse le organizează pentru ei. Aproximativ doua sute de adolescenți din Argeș și Teleorman au participat la un program educațional într-o tabără, la Bughea de Jos.

Daniel Ionescu, organizator, director al Casei de Cultură a Studenților Pitești a precizat că tabăra a fost organizată pentru tineri cu vârste de peste 16 ani. Aceștia au avut parte de: educație, workshop-uri, concursuri sportive și divertisment.

În lipsa familiilor cu care pot discuta despre viitorul lor, adolescenții au fost angrenați în discuții referitoare la viitor, la ce meserii ar putea practica peste câțiva ani. Nu au lipsit nici sfaturile practice, spre exemplu măsurile de prim ajutor în diverse situații.

copii in tabara Arges

Participanții la acest proiect abia dacă au avut timp să respire. De dimineața și până seara au socializat, au învățat, au cântat și au dansat.

copii in tabara Arges

Intenția organizatorilor a fost aceea de a le arăta o altfel de viață copiilor care nu au nicio vină că au rămas singuri.

copii in tabara Arges

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Istoria prinde viață la Castrul Roman Jidova! O nouă ediție „Transalvtanvs Fest”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bughea de Jos | Daniel Ionescu | Ministerul Familiei | Pitești | Roman | Teleorman

Ultimele articole