Asociația Medici pentru România modernizează Pediatria Spitalului Curtea de Argeș

de | 18.10.2024 18:50 | Curtea de Argeș, Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Asociația Medici pentru România va demara lucrările de reabilitare a secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Curtea de Argeș la sfârșitul lunii octombrie.  Lucrările sunt cuprinse în proiectul „Pentru copiii noștri” și este al doilea proiect, după ce în luna martie a acestui an au fost finalizate lucrările de renovare la etajul 6 al Spitalului de Pediatrie Pitești, cu o investiție ce a depășit 700.000 euro.

Secția de Pediatrie nu a fost niciodată renovată în totalitate de aproape 40 de ani, de la construcția spitalului, deşi îi trec anual pragul peste 5.000 de pacienţi din judeţul Argeş. Proiectul vine atât în sprijinul micilor pacienţi, cât şi al celor 150 de cadre medicale din spital.

spital medici pentru Romania

Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 1.000.000 euro, lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 6 luni, iar acestea includ:

  • compartimentarea și reamenajarea spațiilor pentru a corespunde normelor actuale;
  • reparații și înlocuire finisaje;
  • schimbarea obiectelor sanitare;
  • realizarea instalației de fluide medicale;
  • realizarea de grupuri sanitare în fiecare salon;
  • construirea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități;
  • dotarea cu paturi noi și echipamente medicale necesare.

alex costache - Asociația Medici pentru România modernizează Pediatria Spitalului Curtea de Argeș

Preşedintele Alexandru Costache: „Invit comunitatea de afaceri să se alăture acestui proiect!”

Beneficiarii proiectului vor fi, în primul rând, micii pacienți tratați în aceste unități. Ei merită să primească îngrijiri medicale într-un spațiu amenajat la cele mai înalte standarde de funcționare, care să le permită o recuperare cât mai rapidă.

Suntem bucuroși să anunțăm demararea lucrărilor de modernizare a Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Curtea de Argeș, al doilea proiect al campaniei #pentrucopiiinostri. Este o etapă importantă pentru Asociația noastră și pentru comunitatea locală, iar acest efort reflectă angajamentul nostru continuu față de sănătatea copiilor din România.

 

Vom reconstrui totul de la cărămidă în așa fel ca secția de pediatrie să corespundă normelor actuale. De asemenea, fiecare salon va avea grup sanitar propriu, paturi noi atât pentru copii, cât și pentru aparţinători, dar și alte echipamente medicale necesare.

 

Odată cu acest demers, ne simțim cu un pas mai aproape de schimbările pe care ni le dorim pentru sistemul medical din România. Pe această cale, în numele echipei Medici pentru România, aș dori să le mulțumesc tuturor sponsorilor și partenerilor care susțin acest proiect de suflet și care cred în demersul nostru. Totodată, invit comunitatea de afaceri să se alăture acestui proiect.” – a precizat Alexandru Costache, preşedintele Asociației Medici pentru România.

La rândul ei, Andreea Gheordunescu, managerul Spitalului Municipal Curtea de Argeș, arată că unul dintre obiectivele principale pe care şi le-a propus de la începutul mandatului său la Spitalul Municipal Curtea de Argeș a fost îmbunătățirea condițiilor hoteliere oferite pacienților.

Este esențial ca fiecare pacient să se simtă confortabil și în siguranță pe parcursul internării în spital. Modernizarea și reabilitarea secției de Pediatrie reprezintă un pas important în acest sens, aducând standardele de îngrijire la nivelul pe care comunitatea noastră îl merită. Mulțumesc tuturor partenerilor și sponsorilor care vor contribui la acest proiect de suflet pentru copii și familiile lor.”

Medici pentru România este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 2020, a cărei misiune este să contribuie la reformarea sistemului medical din România. Motivația principală este crearea unui sistem sanitar care să lucreze atât în beneficiul pacienților, cât și al cadrelor medicale. Asociația vrea să redea pacienților speranța în sistemul medical românesc și să oferim medicilor perspectiva unor cariere de succes, într-un sistem care să funcționeze la standarde europene.

 Persoanele fizice  care doresc să susțină acest proiect pot dona direct în contul oficial al Asociației Medici pentru România – RO87BTRLRONCRT0576307101 sau prin trimiterea unui SMS la 8845 cu textul DĂRUIESC pentru a dona 2 euro lunar.

Persoanele juridice care doresc să susțină acest proiect pot redirecționa impozitul pe venit/profit până la 31.12.2024 sau prin declarația 177 în perioada 01.01.2024 – 25.06.2025.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Alătură-te echipei SMURD! ISU Argeș recrutează voluntari

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Costache | Andreea Gheordunescu | Pitești

Ultimele articole