Astăzi a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

de | 14.08.2024 11:30 | Administrație, Județean

Astăzi, 14 august a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență unde au fost discutate mai multe puncte pe ordinea de zi.

ședință județ prefectura arges

Primul punct discutat a fost implementarea Planului de măsuri pentru aducerea și menținerea în stare de operativitate a adăposturilor de protecție civilă existente la nivelul județului Argeș, informează prefectul Dragoș Predescu.

„Demersurile în ceea ce privește adăposturile de protecție civilă au început încă din 2022. Planul prevede, printre altele, și un set de măsuri pentru aducerea și menținerea în stare de operativitate. De aceea, este importantă colaborarea cu autoritățile locale.

În timpul verificărilor făcute de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, cele mai des întâlnite probleme ale unor astfel de locații au fost la instalațiile electrice sau la cele de aerisire”, a transmis prefectul județului Argeș.

ședință județ prefectura arges

În ședința de astăzi s-a luat de asemenea și hotărârea de a menține în vigoare măsura transportului de apă menajeră în comuna Mioarele.

„Cu atât mai mult cu cât, iată, din nou suntem sub incidența unor coduri de avertizare meteo de caniculă”, mai precizează Dragoș Predescu.

Acesta anunță totodată faptul că la nivelul întregului județ va avea loc o acțiune de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor.

„Se ocupă Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.”, mai adaugă prefectul.

 

Foto: Prefectura Argeș

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Marcel Ciolacu: ”3,8 milioane de pensii cresc după recalculare”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea | Dragoș Predescu | Mioarele | Vedea

Ultimele articole