Atentat terorist în Bruxelles. Doi turiști au murit

de | 17.10.2023 08:38 | Eveniment, Național

Un atac terorist a avut loc luni seara în Bruxelles, în urma căruia două persoane au murit. Din primele informații, se pare că un bărbat a tras cu o pușcă, la întâmplare, în centrul orașului.

Suspectul atacului  este în prezent căutat de poliție.

Potrivit observatornews.ro, cei doi morți sunt cetățeni suedezi. În momentul atacului, ei purtau tricouri de fotbal suedeze și mergeau la meciul care a avut loc aseară, între Belgia și Suedia.

Potrivit sursei citate, pe lângă cele două persoane decedate, ar fi și alte victime rănite. Momentan, numărul acestora nu este cunoscut.

Împuşcăturile au avut loc în jurul orei 19:15, în apropiere de Place Sainctelette, conform poliției belgiene, dar circumstanţele exacte ale incidentului sunt încă neclare.

În zona respectivă au ajuns zeci de polițiști și serviciile de urgență.

Atacatorul ar fi coborât de pe un scuter, cu o armă automată și a început să tragă la întâmplare în trecători, în timp ce striga „Allahu Akbar”.

În imaginile surprinse de un trecător și redistribuite pe platforma X, se vede un bărbat cu o jachetă portocalie și cu o cască albă pe cap, cu o armă în mână, care se urcă pe un scuter și fuge.

Anterior, individul ar fi ucis o persoană în holul unei clădiri, înainte de a împușca două persoane într-un taxi. Poliția belgiană nu exclude ipoteza unui atac terorist.

https://twitter.com/i/status/1713971839175630916

Pe rețelele sociale au apărut primele imagini cu presupusul suspect, un tunisian, Slayem Slouma: ”Sunt ISIS și i-am ucis pe necredincioși”, ar fi declarat acesta.

sursă foto sudinfo.be

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident pe DN 7. Un TIR a căzut de pe pod, după ce a lovit o betonieră

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bruxelles