Atenție! Cetățenii care folosesc apa potabilă pentru udat vor fi amendați!

de | 15.07.2024 12:18 | Administrație, Câmpulung Muscel

Atenție, cetățeni! Cei de la EDILUL C.G.A. SA transmit consumatorilor că cei care folosesc apa potabilă pentru udat vor fi amendați. De astăzi, echipele mixte de control vor începe demara controale pentru depistarea consumatorilor iresponsabili.

”În urma repetatelor apeluri către cetățeni să nu folosească  apa potabilă pentru udat, am constatat, cu regret, că rugămințile noastre nu au avut efect, astfel încât ne vedem obligați să recurgem la metode mai drastice, aplicând rigorile legii.

Consumul de apă s-a dublat din cauza faptului că se udă intensiv grădinile, mai ales pe timp de noapte, când furtunurile sunt lăsate să curgă necontrolat. Suspicionăm faptul că cei mai mulți dintre acești cetățeni nu au apometru sau au făcut improvizații care să ocolească aparatul de măsură.

În aceste condiții, începând de astăzi, vom face echipe mixte de control (EDILUL, Primărie și Poliție Locală) care vor „peria” întreaga arie de operare pentru depistarea consumatorilor iresponsabili. Vorbim de iresponsabilitate deoarece, în condițiile unui cod roșu de caniculă, se pot produce incendii, iar noi să nu mai putem asigura rezerva intangibilă de incendiu!!! Nici măcar pe timp de noapte nu reușim să echilibrăm sistemul de alimentare cu apă și să reumplem rezervoarele, astfel că multe zone rămân fără apă, iar hidranții stradali devin inutili!!!”, transmit cei de la Edilul în comunicatul remis presei.

Aceștia mai explică că într-o asemenea situație de criză, utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor sau a spațiilor verzi constituie contravenție și se sancționează cu amendă, conform Legii apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare – (art. 87, pct.12) – „nerespectarea de către utilizatorii de apă a obligaţiilor legale care le revin privind gospodărirea raţională a apei.” Nerespectarea „de către utilizatorii de apă a obligațiilor legale care le revin privind gospodărirea rațională a apei”, conform art. 88 din Legea 107/1996, constituie CONTRAVENȚIE și se SANCȚIONEAZĂ cu AMENDĂ între 75.000 lei la 80.000 lei, pentru persoane juridice, și cu amendă de la 25.000 lei la 30.000 lei, pentru persoane fizice.

Foto descriptiv. Sursă foto: APa CAnal 2000

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Estera STĂMOIU, președinte OAMGMAMR ARGEȘ: ”Au început înscrierile la examenul de grad principal pentru asistenții medicali – sesiunea 2024”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: