Atenție, părinți și bunici! Magicianul din Abracadaba vine astăzi la Pitești

de | 17.05.2024 12:15 | Pitești, Lifestyle

Vești bune pentru copiii din Pitești: ”Drumul lui Făt Frumos” – un proiect educativ artistic inițiat de Fundația Abracadabra și cofinanțat de Ministerul Culturii – vine la Pitești Fest. În rolul principal este nimeni altul decât actorul Marian Râlea, cunoscut în memoria publicului ca ”Magicianul”, cel care aducea momente de bucurie în copilăria multora dintre noi, în celebra emisiune ”Abracadabra”.

Astfel, astăzi, 17 mai, de la ora 18:30, piteștenii mari și mici sunt invitați la un spectacol inedit de teatru, ce va avea loc pe scena din Piața Primăriei, în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului Pitești.

”Drumul lui Făt Frumos”, o inițiativă a Fundației Abracadabra derulată din 2017, propune o suită de spectacole inspirate din basmele românești, din mitologia și folclorul poporului nostru, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, dar și părinților sau bunicilor acestora.

Spectacolele pentru copii sunt realizate printr-o metodă inovativă numită „educație prin joc și teatru”, metodă dezvoltată de actorul Marian Râlea pe parcursul celor peste 30 de ani de experiență în teatrul pentru copii. Ea presupune transpunerea copiilor participanți în ipostazele eroilor, fiecare copil urcând pe scenă, participând la joc și rezolvând provocările induse de personaje precum Vâjbaba, Lupul, Moșul Codrului etc.

Derulat în locații neconvenționale precum cetăți, parcuri, piațete, curți de muzee sau castele, proiectul îi ajută pe cei mici să descopere moștenirea culturală națională prin joc și teatru.

Accesul la spectacole este liber, fără o limitare a numărului de participanți, intenția fiind tocmai formarea noului public și dezvoltarea audienței, proiectul urmărind să unească generațiile în spiritul basmelor românești.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Spectacol de muzică și dans, cu și pentru tineri, pe scena din Piața Primăriei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole