Atenție, șoferi! Restricții de circulație pe A2

de | 23.07.2024 08:40 | Eveniment, Național

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române transmite că până pe 25 iulie, pe Autostrada A2 București – Constanța, se execută lucrări de reparații în zona mediană, iar pe durata lucrărilor circulația pe banda a doua a ambelor sensuri de mers va fi oprită.

Măsura se aplică între kilometrii 12+100 metri – 14+100 metri, localitatea Glina, județul Ilfov.

Potrivit sursei citate, cât vor dura lucrările traficul rutier se va desfășura pe banda de urgență și pe prima bandă.

Reamintim că, până pe 9 august, circulația rutieră pe DN7 pe Valea Oltului, între localitățile Boița și Lazaret, va fi închisă complet pe timpul zilei.

Motivul pentru care s-a luat această măsură este că trebuie tăiați peste 20.000 de arbori de pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, iar din cauza terenului abrupt există pericolul ca bucăți mari de pământ, pietre și inclusiv copaci să ajungă pe autovehiculele în mers.

Mașinile nu pot circula în intervalul 6.00 – 20.00, cât timp constructorul secțiunii 2 din A1 Sibiu – Pitești face defrișări pe versant pentru proiectarea și execuția autostrăzii. Circulația riveranilor este permisă în intervalele orare 7.30 – 8.00 și 16.30 – 17.00.

Astfel, în intervalul menționat, traficul rutier se va desfășura pe rute ocolitoare.

Rutele ocolitoare le găsești AICI.

De asemenea, începând din data de 10 iulie, timp de aproximativ 2 ani, se vor executa lucrări de reparație a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar, lucrări care se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore. Din acest motiv, traficul rutier se va desfășura alternativ pe DN 5, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare.

Pentru prevenirea implicării în incidente în trafic, conducătorii auto sunt sfătuiți să evite depășirile periculoase, să păstreze o distanță corespunzătoare între autovehicule, care să le permită să oprească în condiții de siguranță, să se asigure temeinic înainte de fiecare manevră și să nu urce la volan dacă au consumat alcool sau substanțe interzise, adoptând o conduită preventivă și responsabilă pe tot parcursul traseului

Foto descriptiv Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Două cutremure în România în mai puţin de patru ore

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Autostrada A2 | București | Centrul INFOTRAFIC | Constanța | DN 5 | Giurgiu | Ilfov | Pitești | Sibiu | Valea Oltului

Ultimele articole