anchetaonline.ro

Atenționare de călătorie în Franța! Circulația perturbată de greva generală

de | 06.02.2023 17:38 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că marți, 7 februarie 2023, respectiv sâmbătă, 11 februarie 2023, sunt prevăzute greve generale, context în care sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar).

Detalii privind circulația trenurilor pot fi consultate pe site-urile: sncf.com/frsncf-connect.comthalys.comeurostar.com. ”De asemenea, transportul public ar putea fi perturbat ca urmare a grevei șoferilor, precum și din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe. Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum și site-ul RATP: ratp.fr, pentru detalii privind circulația din regiunea pariziană. Călătorii sunt sfătuiți să consulte și site-ul: parisaeroport.fr, pentru eventuale anulări sau întârzieri ale zborurilor”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Nu sunt excluse perturbări ale circulației feriboturilor către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și spre Insula Corsica. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

  • Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
  • Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
  • Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
  • Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: paris.mae.rolyon.mae.romarsilia.mae.rostrasbourg.mae.romae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” – care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Foto descriptiv. Sursă foto: Digi24.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție piteșteni! Marți, 7 februarie se oprește curentul!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAE