Atenționare MAE! Românii din Liban sunt sfătuiți să părăsească urgent țara

de | 01.10.2024 18:57 | Național, Lifestyle

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă ferm cetățenilor români să evite orice călătorie în Liban, iar celor care se află deja acolo să părăsească imediat țara, prin cursele aeriene încă disponibile.

Această recomandare vine ca urmare a deteriorării severe a situației de securitate din Liban.

MAE subliniază că riscurile de securitate pentru cetățenii români sunt în creștere din cauza escaladării tensiunilor, ceea ce afectează și disponibilitatea zborurilor comerciale și a opțiunilor de transport.

În contextul celor mai recente evoluţii ale situaţiei de securitate din Republica Libaneză, MAE reamintește cetățenilor români existența riscurilor majore de securitate pentru integritatea cetățenilor, cauzate de impredictibilitatea escaladării, care afectează inclusiv disponibilitatea zborurilor comerciale și a rutelor de deplasare.
MAE recomandă ferm cetățenilor români care se află deja pe teritoriul Republicii Libaneze să părăsească teritoriul acestui stat prin cursele aeriene încă disponibile.”, transmit reprezentanții MAE
De asemenea, ministerul îi îndeamnă pe românii prezenți în Liban să se înregistreze la Ambasada României din Beirut pentru a beneficia de protecție consulară, în cazul în care situația se agravează.
Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt:
  • Adresa: Rue du Palais Présidentiel, Baabda, B.P. 40227.
  • Website: http://beirut.mae.ro/ E-mail: beirut@mae.ro
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut: +961 5 924 849 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, precum și linia telefonică de urgență a Ambasadei României la Beirut: +961 76 775 503.
Potrivit news.ro, până în prezent, 1.136 de cetățeni români și membrii familiilor lor și-au înregistrat prezența în Liban la Ambasada României în Beirut. MAE este în legătură permanentă cu aceștia.

Foto: Facebook Ambasada României în Republica Libaneză

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean prins la volanul unei autoutilitare fără RCA și cu ITP-ul expirat! Transporta lemne ilegal

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Afacerilor Externe

Ultimele articole