Autoritățile au fost mobilizate pentru siguranța cetățenilor. Prefectul Dragoș Predescu: ”Vreau ca primarii să fie în teren”

de | 29.09.2024 12:33 | Județean, Eveniment

Prefectul Județului Argeș, Dragoș Predescu, anunță că a fost activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, în contextul avertizărilor meteo emise pentru regiune. Cu coduri portocalii de ploi și hidrologice în vigoare, autoritățile au implementat măsuri de prevenire pentru protejarea persoanelor vulnerabile și monitorizarea zonelor turistice. Dragoș Predescu a subliniat importanța comunicării rapide între primării și forțele de intervenție, îndemnând cetățenii să se informeze din surse oficiale.

”Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției a fost activat la nivelul județului Argeș! Sunt în vigoare două avertizări meteo: Codul portocaliu de ploi și Codul hidrologic portocaliu pe toate râurile din Argeș.

Am cerut măsuri de prevenire și monitorizarea persoanelor vulnerabile în toate localitățile județului. De asemenea, în această dimineață, zonele turistice sunt verificate de către reprezentanții Salvamont și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Și mă refer, în special, la locațiile de campare.

La fiecare primărie din județ trebuie să funcționeze serviciul de permanență! Vreau ca primarii să fie în teren și să comunice dacă vor fi situații de urgență în așa fel încât forțele de intervenție să poată acționa rapid.

Îi sfătuiesc pe argeșeni să se informeze din surse oficiale și să țină cont de starea vremii înainte de deplasări!”, a transmis prefectul Dragoș Predescu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Dragos Predescu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cod portocaliu de ploi abundente și vânt puternic. Primăria Pitești închide parcurile pentru siguranța cetățenilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Dragoș Predescu | Salvamont

Ultimele articole