Autoritățile au intervenit rapid. Femeia din Vedea a ajuns acasă!

de | 05.07.2024 11:18 | Pitești, Administrație

Într-o demonstrație clară de implicare și coordonare eficientă, echipa de lucru formată din reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială (DAS) de la Pitești, ai Poliției Locale Pitești și ai Spitalului Județean de Urgență Pitești au oferit sprijin unei persoane aflate într-o situație de criză.

Aceste eforturi nu numai că sprijină indivizii în dificultate, dar promovează și dezvoltarea unei rețele sociale puternice. Într-o lume în continuă schimbare, astfel de inițiative sunt fundamentale pentru construirea unei societăți solidare.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Astfel, potrivit informării celor din administrația locală din Pitești, în data de 02 iulie, o persoană reclamată pentru perturbarea liniștii publice a fost depistată de către echipa de lucru formată din reprezentanți ai DAS a Municipiului Pitești, ai Poliției Locale Pitești și ai SJU Pitești, pe str. Sfânta Vineri (zona Bazar) din municipiul Pitești. Starea de sănătate a persoanei în cauză a fost evaluată în cadrul Unității de Primiri Urgențe a SJU Pitești, ulterior aceasta fiind transportată, cu sprijinul Serviciului Județean de Ambulanță Argeș, la adresa sa de domiciliu din comuna Vedea, unde s-a primit sprijin din partea asistentului social din cadrul Primăriei Vedea, cât și din partea Poliției din Comuna Vedea. Persoana a fost plasată în cadrul familiei, tutorelui fiindu-i aduse la cunoștință îndatoririle legale ce îi revin. DAS a Municipiului Pitești ”colaborează în permanență cu autoritățile ce au competențe legate de persoanele aflate în dificultate în vederea soluționării problemelor acestora, cu organizații ale societății civile care reprezintă interesele diferitelor categorii de beneficiari și, de asemenea, sprijină dezvoltarea voluntariatului în serviciile sociale.

Aceasta este doar una din situațiile care scot în evidență munca importantă realizată de asistenții sociali și impactul pe care aceștia îl au în viața oamenilor care se confruntă cu probleme deosebite”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție! Consiliere juridică gratuită pentru încheierea contractelor de vânzare-cumpărare sau de donaţie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Municipiului Pitești | Vedea

Ultimele articole