Autospecială a IPJ Argeș implicată într-un eveniment rutier. Polițiștii urmăreau un șofer!

de | 15.08.2024 21:54 | Eveniment, Importante, Județean

Un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Argeș care urmărea un TIR, condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Stoeneşti, judeţul Olt, a fost implicat într-un accident rutier. Incidentul s-a petrecut pe raza localităţii Coloneşti.

Polițiștii argeșeni au fost sesizați de un șofer în trafic care le-a povestit că autoturismul lui a suferit avarii produse de un șofer de TIR care și-a continuat drumul. Oamenii legii au pornit în urmărirea TIR-ului cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune iar în momentul în care au ajuns în Colonești din cauza unui alt şofer care nu a acordat prioritate echipajului de poliţie, autospeciala a intrat într-un șanț betonat.

„În ziua de 15 august a.c., un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Argeș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 65, a fost sesizat direct, de un participant la trafic, conducător al unui autoturism, ce se afla în localitatea Lunca Corbului, sat Mârghia, cu privire la faptul că un alt autovehicul- ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ar fi provocat avarii autoturismului pe care îl conducea, cu puțin timp înainte de momentul discuției cu polițiștii, iar după producerea evenimentului rutier ansamblul rutier și-ar fi continuat deplasarea.

Ansamblul auto în cauză avea direcția de deplasare spre județul Olt, locul producerii fiind în apropiere de limita cu județul amintit.

Polițiștii au pornit în direcția de deplasare a ansamblului auto, circulând cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune (în regim de circulație prioritar).

Pe raza localității Colonești din județul Olt, un alt conducător auto nu a acordat prioritate de trecere echipajului de poliție, pe fondul efectuării unei manevre de depășire a unui alt autoturism.

Conducătorul echipajului a reușit să evite impactul cu autoturismul care a inițiat manevra de depășire fără a se asigura corespunzător, însă pentru a evita impactul, a intrat în șanțul betonat, autospeciala suferind avarii ușoare.”, transmit polițiștii argeșeni.

Evenimentul rutier a fost protocolat ca tamponare, nicio persoană nefiind rănită.

Șoferul autoturismului a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, în urma verificărilor iar permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 60 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Totodată ansamblul rutier căutat, ca urmare a implicării în evenimentul rutier sesizat inițial, a fost depistat pe raza orașului Balș, județul Olt, de către polițiștii olteni. În urma verificărilor a rezultat că acesta era condus de un bărbat de 29 de ani, din comuna Stoenești, județul Olt.

„Polițiștii Serviciului Rutier Argeș și-au continuat misiunea, iar în urma verificărilor privind primul eveniment rutier, conducătorul ansamblului rutier a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 990 de lei, conform OUG 195/2002, pentru neadaptarea vitezei de deplasare în curbă deosebit de periculoasă, la trecerea pe lângă un alt autovehicul, în urma căreia a rezultat avarierea autoturismului.”, a mai transmis IPJ Argeș.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

https://anchetaonline.ro/minor-dat-disparut-la-arefu-vazut-183366/

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arefu | Argeș | DN 65 | Lunca Corbului | Olt | Stoeneşti