Primul tunel la nivel de autostradă pe A1, Pitești-Sibiu! Când vor începe lucrările

de | 10.04.2023 13:48 | După locație, După subiect, Economic, Național, Știri

Primul tunel la nivel de autostradă pe A1, Pitești-Sibiu! Încep lucrările

Încep lucrările la primul tunel la nivel de autostradă din România, potrivit unui anunț al secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Este vorba despre primul tunel pe autostrada Pitești-Sibiu, pentru care au fost semnate contractele ce prevăd începrea lucrărilor, conform declarației ministrului, oferită în cadrul unei emisiuni la Digi 24.

Pentru Pitești – Sibiu avem în sfârșit toate contractele semnate. Avem pentru prima dată, în premieră, un tronson montan pentru care începem execuția. Am emis autorizația de construire, încep luna aceasta lucrările la primul tunel la nivel de autostradă din România,” a declarat Ionel Scrioșteanu, conform Digi24.

Lotul 4 al Autostrăzii Sibiu – Pitești are 10 kilometri și este primul segment cu traseu de munte la care se va lucra. Loturile 2 și 3, cu o lungime de 67 de km, sunt încă în etapa de proiectare.

Cea mai importantă lucrare de artă pe lotul 4 este Tunelul de la Momaia (Argeş), un tunel cu o lungime de 1.350 de metri, în total urmând să fie construite şi 12 poduri, pasaje şi viaducte, cel mai lung fiind un viaduct de 630 de metri”, explica, în 2021, Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, potrivit Ora de Sibiu.

Amintim că documentul pentru lotul 4 Curtea de Argeș – Tigveni a fost semnat cu PORR (Austria) pe 15 noiembrie 2021.

Foto descriptiv Ramnicu Valcea Week

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Gelozia face victime! Antrenorul secund al CS Mioveni și-a luat o sticlă în cap, în centrul Piteștiului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: autostrada Pitești Sibiu

Ultimele articole