Avertisment pentru turiști! Apa din zona plajelor Vadu și Corbu conține cantități mari de E.coli

de | 02.08.2024 12:42 | Eveniment, Național

Este alertă sanitară pe litoral, unde Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a descoperit că apa mării est infestată cu E.coli.

Autoritățile sanitare anunţă că probele de apă de mare prelevate din zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu conţin cantităţi mari de E.coli.

În acest context, DSP recomandă evitarea îmbăierii în aceste zone până când situația va fi remediată.

În zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu din judeţul Constanţa, probele de apă de mare sunt neconforme, conţinând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli).

Având în vedere această situaţie, recomandăm evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localităţi, până la normalizarea situaţiei”, a anunţat DSP Constanţa.

Această situație nu afectează celelalte zone din stațiunile de pe litoralul Mării Negre, anunță instituția. Restul zonelor de îmbăiere sunt conforme și nu prezintă niciun pericol pentru populație.

Autoritățile vor continua să monitorizeze și să comunice rezultatele probelor de control.

Foto descriptiv: fabrica-de-calatorii.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un nou cutremur în România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: