Avertisment pentru toți clienții DIGI!

de | 08.06.2024 16:39 | Național, Lifestyle

Din păcate, fraudele cibernetice s-au înmulțit în România, iar infractorii se folosesc de numele companiilor mari pentru a fura date sensibile și bani.

Potrivit digi24.ro, în prezent, infractorii cibernetici se folosesc de numele DIGI România.

În acest sens, compania trage un semnal de alarmă pentru utilizatori să nu ofere datele bancare sau personale.

Cum funcționează înșelătoria?

Potrivit sursei citate, victimele primesc mesaje ce par a fi de la compania, în care sunt informați că plata facturii a fost anulată.

Din păcate plata facturii dumneavoastră a fost anulată”, este mesajul trimis de infractorii cibernetici

Următorul îndemn e ca utilizatorii să trimită din nou banii accesând un buton prin care hackerii vor reuși să fure datele personale sau bancare ale clienților. În momentul în care datele sunt trimise, acestea ajung pe mâna infractorilor cibernetici.

Așadar, fiți vigilenți și analizați cu atenție informațiile primite, înainte de a furniza date prin telefon.

Un prim indiciu că mesajul nu vine din partea companiei DIGI este numele site-ului. Acesta are ori litere în plus, ori nu are legătură cu numele companiei. Specialiștii transmit că informațiile cardului trebuie să se utilizeze doar în procesul de plată, nu și în cazul transferurilor de fonduri (încasări), proces unde sunt suficiente doar contul beneficiarului deschis la bancă (cont IBAN) și numele acestuia.

Recomandările specialiștilor DNSC

Pentru a evita evenimentele nedorite, DNSC recomandă următoarele:

  • NU oferiți niciodată date la cerere, în urma unor mesaje alarmiste despre plăți anulate sau unele pe care nu le recunoașteți. Atacatorii încearcă astfel să activeze emoția, pentru a vă face mai puțin vigilenți.
  • Verificați mereu autenticitatea site-urilor și contactați direct compania pentru confirmare, atunci când aveți suspiciuni. Folosiți canale de comunicare diferite față de sursa mesajului inițial.
  • Protejați-vă datele!

Cei care sunt victimele unor astfel de atacuri cibernetice sunt rugați să contacteze compania în numele căreia sunt trimise link-urile periculoase dar și autoritățile.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ARGEȘ. Peste 1.300 de angajați ai structurilor MAI mobilizați pentru alegerile din 9 iunie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Digi

Ultimele articole