Avertismentul Gărzii de Mediu Argeș! Incendierea deșeurilor de „Focul lui Sumedru”, strict interzisă

de | 23.10.2024 16:59 | Județean, Lifestyle

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Dumitru, care va fi celebrată pe 26 octombrie, în multe localități din județul Argeș se va organiza tradiționalul „Focul lui Sumedru” în seara zilei de 25 octombrie.

În acest context, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Argeș avertizează cetățenii și organizatorii că incendierea deșeurilor de orice tip este strict interzisă, conform prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Art. 20, alin. (5) din OUG 92/2021 stipulează clar interdicția: „Se interzice incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect.” În caz de încălcare a acestei reglementări, persoanele fizice pot fi sancționate cu amenzi între 30.000 și 45.000 de lei, iar persoanele juridice riscă amenzi cuprinse între 50.000 și 70.000 de lei.

Mai mult decât atât, conform art. 66, alin. (1), lit. e) din aceeași ordonanță, incendierea deșeurilor poate constitui o infracțiune gravă, pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă, atunci când impactul asupra mediului sau vieții oamenilor nu poate fi neglijat.

Controlul respectării acestor reglementări va fi realizat de către Garda de Mediu, Gărzile Forestiere, autoritățile locale, poliția locală, Poliția Română și Jandarmeria Română.

Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte aceste norme și să evite practicile care pun în pericol mediul și sănătatea publică, mai ales în contextul tradiției „Focul lui Sumedru”.

Foto Facebook Garda de Mediu Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Impact violent între două mașini la Micești! Una a ajuns în șanț

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Garda de Mediu | Garda Națională de Mediu

Ultimele articole