Avertizare ANM de ploi torențiale! Sunt vizate 29 de județe

de | 04.10.2024 10:41 | Național, Importante, Lifestyle

Meteorologii au emis astăzi două coduri galbene de ploi torențiale. Sunt vizate 29 de județe din România.

ANM a emis un cod galben valabil în intervalul 4 octombrie, ora 23:00 – 5 octombrie, ora 15:00.

Va ploua în sudul Banatului, vestul și nordul Olteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei. În aceste zone vor fi ploi însemnate cantitativ iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

cod galben ploi

Al doilea cod galben emis de meteorologi este valabil în intervalul 5 octombrie, ora 15:00 – 6 octombrie, ora 12:00 pentru zona Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-estul Transilvaniei.

În aceste zone vor fi averse însemnate cantitativ. Cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp, potrivit ANM.

Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

cod galben ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis de asemenea si o informare meteo valabilă în intervalul 4 octombrie, ora 10:00 – 7 octombrie, ora 21:00.

De astăzi și până mâine dimineață, temporar va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei și nord-vestul Munteniei iar sâmbătă se vor semnala ploi în majoritatea regiunilor.

ANM mai anunță că duminică și luni, 6 și 7 octombrie, mai ales în jumătatea de est a teritoriului sunt anunțate averse, însoțite pe spații mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse peste 40…50 l/mp.

În regiunile sudice și estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40…50 km/h, mai anunță meteorologii.

 

Foto descriptiv

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, părinți! Iată lista evenimentelor culturale din Argeș pentru perioada 4 – 11 octombrie

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | Banat