Avertizări ANM de furtuni și caniculă! Argeșul este și el vizat!

de | 08.06.2024 10:07 | Județean, Importante, Lifestyle, Național

  • Atenționări ANM!

Meteorologii au emis în această dimineață mai multe avertizări de cod galben și portocaliu. În interval de valabilitate: 8 iunie, ora 12:00 – 8 iunie, ora 23:00 este valabil un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată iar printre județele vizate se află și județul Argeș.

cod galben ANM instabilitate

În acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a Moldovei și nordul Munteniei.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

avertizare ANM

Un alt cod galben care vizează temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat va fi valabil în intervalul 8 iunie, ora 12:00 – 8 iunie, ora 21:00.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa între 30 de grade în centrul țării și 36 de grade în sud, unde local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

O altă avertizare transmisă de ANM se referă la temperaturi ridicate și disconfort termic ridicat și va fi valabilă pe data de 9 iunie ora 10:00 – 11 iunie, ora 10:00.

În intervalul menționat în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală, nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și sudul Banatului se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperaturăumezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Totodată, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

ANM COD PORTOCALIU

Ultima avertizare transmisă astăzi de meteorologi a fost de COD PORTOCALIU. Acesta va fi valabil în intervalul: 9 iunie, ora 10:00 – 11 iunie, ora 10:00. În acest interval se vor semnala temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic accentuat.

În zona de câmpie și podiș a Munteniei și local în Oltenia, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile se vor menține deosebit de ridicate și în zilele următoare, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice.

 

Foto descriptiv

 

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PITEȘTI. Întreruperi de curent anunțate în perioada 10-13 iunie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Banat

Ultimele articole