Avocatul Poporului, mesaj important pentru pensionarii nemulțumiți

de | 22.09.2024 08:30 | Din ediția tipărită, Administrație, Județean

Avocatul Poporului, instituție condusă de Renate Weber, a anunțat că nu are nicio responsabilitate în ceea ce privește recalcularea pensiilor.

Instituția anunță că analizează posibilitatea atacării la CCR a legii pensiilor.

Avocatul Poporului precizează că „nu are conferită prin lege prerogativa calculării ori recalculării pensiilor” și transmite pensionarilor nemulțumiți de recalculări că „dispun de un termen de decădere de 45 de zile, de la comunicare, pentru a contesta decizia de stabilire a pensiei la instanța judecătorească competentă.

Atragem atenția petenților că, în conformitate cu legea, dispun de un termen de decădere de 45 de zile, de la comunicare, pentru a contesta decizia de stabilire a pensiei la instanța judecătorească competentă. În caz contrar, decizia rămâne definitivă.

 

Precizăm că depunerea unei petiții la instituția Avocatul Poporului sau contestarea acesteia la casa de pensii emitentă nu suspendă și nu întrerupe termenul în care se poate introduce acțiune la instanța judecătorească competentă.” a transmis Avocatul Poporului.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la noua lege a pensiilor, invocând mai multe motive care ar justifica ridicarea unei excepții de neconstituționalitate, printre care încălcarea principiului neretroactivității legii civile și discriminarea între categoriile de pensionari.

Material realizat de Iulia Bădulescu.

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mai puțin de 20% din locuințele argeșenilor sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole