Bacalaureat 2024 în Argeș. Patru candidați eliminați din examen

de | 01.07.2024 13:40 | Județean, Lifestyle

Astăzi absolvenții de liceu au susținut proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat 2024. La nivelul județului Argeș au fost eliminați 4 candidați pentru că au fost surprinși cu  dispozitive electronice de comunicare asupra lor, potrivit datelor primite de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Argeș.

În perioada 1- 4 iulie 2024 se vor desfășura probele scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024. Astăzi, 1 iulie 2024, s-a derulat prima probă scrisă, cea de Limba și literatura română. La nivelul județului nostru, s-au constituit 15 centre de examen. Au fost 27 de cazuri speciale. La proba de limba și literatura română, s-au înscris 4121 de elevi și au absentat 52.

Astfel, 3 elevi au fost eliminați din Centrul de examen de la Liceul Teoretic Costești, conform metodologiei, fiind surprinși cu dispozitive electronice de comunicare asupra lor. Încă un elev a fost eliminat de la proba scrisă de limba și literatura română, din cadrul examenului de bacalaureat 2024, la Colegiul Național ”Dinicu Golescu” Câmpulung. În timpul desfășurării procedurii de scanare a lucrărilor, unei eleve i-a sunat telefonul în clasă. Conform normelor metodologice, a fost eliminată din examen.

Următoarele probe vor avea loc după cum urmează:

  • marți, 2 iulie – proba obligatorie a profilului
  • joi, 4 iulie – proba la alegere a profilului și specializării

Rezultatele inițiale vor fi afișate în data de 8 iulie 2024, până la ora 12.00. Contestațiile pot fi depuse tot în data de 8 iulie 2024, în intervalul orar 12.00-18.00.

Vă reamintim că cei de la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație va publica subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă, zilnic, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea, mesaj pentru tineri: ”Fiecare efort depus în anii de liceu va fi răsplătit!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Primăria Orașului Mioveni