Bacalaureat 2024. Astăzi se afișează primele rezultate!

de | 08.07.2024 10:11 | Importante, Lifestyle, Național

Absolvenții de liceu care au susținut examenul maturității își vor afla astăzi notele până la ora 12:00. Cei nemulțumiți de rezultate pot depune contestații în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00.

Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) va avea loc astăzi, 8 iulie (până la ora 12:00). Potrivit celor de la edupedu.ro,. -primele rezultate de la Bacalaureat, înainte de contestații, vor fi prezentate astăzi, la ora 11:30, în cadrul unei conferințe de presă susținute de ministrul Ligia Deca. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Potrivit informării celor de la Ministerul Educației, pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții (cumulat):

  1. susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție șoferi! Trafic restricționat AZI pe Transfăgărășan

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Ligia Deca