Bacalaureat 2024. Au fost publicate subiectele și baremele de corectare la Limba și literatura română

de | 01.07.2024 14:59 | Județean, Administrație

Argeșeanca Adelina Lascu-Beldugan, doctor în Filologie și profesoară la Colegiul Național ”Dinicu Golescu” din Câmpulung, este de părere că “orice elev care a tratat cu seriozitate limba și literatura română ar trebui să obțină minimum nota 7 sau chiar 8”. Aceste declarații vin în contextul în care profesoara Adelina Lascu-Beldugan, cu o experiență 15 ani, a comentat pentru Edupedu.ro structura subiectelor și gradul de dificultate. Subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă se publică zilnic la ora 15:00.

“Din experiența vă spun că niciodată subiectul de la Bacalaureat nu va reuși să mulțumească toți elevii, indiferent de ce conține acesta. Pentru cei care au învățat sistematic sau pentru cei au avut noroc ”să le pice” un eseu cu o temă pe care și-au însușit-o într-o manieră sau alta, a fost ușor, iar pentru ceilalți foarte greu pentru că … nu se așteptau la nuvela psihologică a lui Slavici.

Din punctul meu de vedere, orice elev care a tratat cu seriozitate disciplina limba și literatura română ar trebui să obțină minimum nota 7 sau chiar 8.”, a declarat. pentru cei de la Edupedu.ro Adelina Lascu-Beldugan. Totodată, referitor la subiectul III în care candidații au avut de redactat un eseu de 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate, Adelina Lascu-Beldugan explică: ”Nu aș vrea să fiu înțeleasă greșit, dar, în ceea ce privește subiectul al III-lea, este inadmisibil ca un elev, proaspăt absolvent de liceu, să nu reușească să abordeze o operă a unui autor din pleiadă celor clasici, indiferent care ar fi acesta, astăzi, desigur, Ioan Slavici”.

Vă reamintim că cei de la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație va publica subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă, zilnic, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Iată subiectele și baremele de corectare:

E_a_romana_uman_ped_2024_var_02

E_a_romana_uman_ped_2024_bar_02

E_a_romana_real_tehn_2024_var_02

E_a_romana_real_tehn_2024_bar_02

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bacalaureat 2024 în Argeș. Patru candidați eliminați din examen

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Cristian Gentea

Ultimele articole