Bacalaureat 2024. AZI are loc proba orală la Limba și literatura română

de | 17.06.2024 09:30 | Național, Cultură, Importante

În perioada 17- 27 iunie sunt programate probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni (iunie – iulie) a examenului național de bacalaureat 2024

Iată care este programul stabilit pentru perioada menționată:

  • între 17 – 19 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română [proba A]
  • în zilele de 19 și 20 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă [proba B]
  • în intervalul 19 – 21 iunie: Evaluarea competențelor digitale [proba D]
  • 25 – 27 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională [proba C].

Potrivit datelor înregistrate și furnizate de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidați (119.000 din promoția curentă și 15.000 din seriile anterioare) sunt așteptați în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate), transmite Ministerul Educației.

Trebuie precizat că probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Important de menționat! Încălcarea dispoziţiilor privind introducerea de materiale interzise în sălile de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă respectivele materiale au fost sau nu au fost utilizate.

De asemenea dacă un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

 

Foto descriptiv resita.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ieşiţi din ţară cu copiii în perioada următoare? Atenţie la documentele de călătorie ale acestora!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: