Bacalaureat 2024. Sesiunea de toamnă începe joi

de | 05.08.2024 19:38 | Administrație, Național

Ne apropiem încet și de prima probă de la examenul de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Aceasta începe joi, 8 august cu proba de evaluare a competențelor de comunicare în limba română – proba A. Prima probă scrisă este programată pe 19 august.

De asemenea, competențele la română se mai pot susține și vineri, 9 august, zi dedicată și competențelor de evaluare a comunicării în limba maternă – proba B. Luni, 12 august, candidații sunt evaluați la competențele digitale – proba D, iar marți și miercuri (13-14 august) – la o limbă modernă de circulație internațională – proba C. Prima probă scrisă este luni, 19 august, la Limba și literatura română – E.a). Urmează marți, 20 august, proba la Matematică sau Istorie (proba obligatorie în funcție de profil – – proba E.c), miercuri, 21 august – proba scrisă la disciplina la alegere – E.d), iar joi, 22 august – la limba maternă – E.b).

Totodată, primele rezultate vor fi publicate pe 26 august până la ora 12:00. În aceeași zi, de la 12:00 la ora 18:00, pot fi depuse contestațiile, la centrele de examen, în format fizic sau online la adresa de mail indicată de fiecare liceu organizator de examen în parte. Ulterior, între 27 și 29 august are loc rezolvarea contestațiilor, iar pe 30 august, vineri, se afișează online pe bacalaureat.edu.ro rezultatele finale. Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase). Lucrările se scanează în fața candidaților, iar corectarea lor este digitalizat.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Franco Roncadelli a câștigat turneul Comesad BCR OPEN ediția a XI-a

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea