Bacalaureat și Evaluare Națională. Iată calendarele examenelor pentru anul școlar 2024-2025!

de | 29.08.2024 21:28 | Administrație, Național

Veste bune pentru elevii din anii terminali: Comisia de Dialog Social a Ministerului Educației a avizat astăzi calendarele examenelor naționale ce se vor desfășura în anul școlar 2024-2025. Astfel, simularea de Bacalaureat 2025 începe pentru elevii din clasa a XII-a / a XIII-a pe 24 martie și durează până pe 27 martie, iar cea pentru Evaluare Națională 2025 începe pe 17. Martie și se finalizează pe 19 martie, potrivit calendarului anunțat pe Facebook de ministrul Educației, Ligia Deca.

Calendarul final a fost adoptat în Comisia de Dialog Social a ME și urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Iată când încep emoțiile

Evaluarea Naţională va avea loc în zilele de 23 iunie – proba la Limba Română, 25 iunie – proba la Matematică şi 27 iunie – proba la Limba maternă. Prima sesiune a Bacalaureatului va avea loc astfel: pe 10 iunie, proba de Limba şi literatura română, pe 11 iunie se va desfăşura proba scrisă obligatorie a profilului (Matematică/Istorie), pe 13 iunie va avea loc proba la alegere a profilului, pe 16 iunie vor da examen elevii care susţin proba la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 20 iunie, perioada de depunere a contestaţiilor este în zilele de 23 şi 24 iunie, iar rezultatele finale se vor afişa pe 30 iunie.  În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 29-31 ianuarie 2025 se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 3 şi 5 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar între 5 şi 7 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale.

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat se va desfăşura începând cu 4 august, dată la care vor debuta evaluările, din 11 august se vor organiza probele scrise iar rezultatele finale se vor afişa pe 26 august.

Sursă foto:, FB Ligia Deca. Sursă foto:, FB Ligia Deca. Sursă foto:, FB Ligia Deca. Sursă foto:, FB Ligia Deca.

”Cele mai bune soluții se găsesc întotdeauna prin dialog. Astăzi, în ședința Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educației, au fost avizate calendarele examenelor pentru anul școlar viitor.

Datele examenelor naționale, evaluare națională și bacalaureat 2025, sunt disponibile în imaginile de mai jos.

Așa cum anunțam ieri, am ținut cont de propunerile primite și între fiecare dintre probele scrise ale evaluării naționale copiii vor avea o zi liberă. De asemenea, la bacalaureat candidații vor avea o zi liberă după primele două probe.

Am introdus opțiunea ca lucrările să poată fi vizualizate după afișarea rezultatelor inițiale și înainte de depunerea contestațiilor, tot ca urmare a feedbackului primit.

Ca noutate față de anii școlari trecuți, datele simulărilor sunt stabilite încă de acum. Sunt disponibile în imaginile de mai jos.

Tot astăzi au fost discutate și datele privind admiterea la liceu.

Important: Anul viitor, admiterea la liceu se va desfășura ca până acum. Repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a va avea loc pe 23 iulie 2025, iar opțiunile pentru admiterea la liceu se vor completa între 14 și 21 iulie.

Mulțumesc tuturor celor ce au contribuit la îmbunătățirea documentelor, în perioada în care au fost în consultare publică!

Documentele vor fi disponibile, în formă integrală, după publicarea în Monitorul Oficial”, a punctat ministrul Educației, Ligia Deca.

Foto descriptiv. Sursă foto: Sursă foto: Facebook Cristian Gentea și FB Ligia Deca.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Conferința TEDxLunca Argeșului Youth, revine în fața tinerilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: