Un bărbat de 47 de ani din Poiana Lacului trimis în judecată pentru contrabandă

de | 31.05.2024 19:40 | Județean, Eveniment

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Un bărbat de 47 de ani, din Poiana Lacului a fost depistat la data de 3 septembrie 2022 pe raza comunei Săpata, în timp ce deținea în autovehiculul proprietate personală, cantitatea totală de 67.800 țigarete, fără a avea inscripționat vreun timbru fiscal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Tot atunci polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința bărbatului, unde a fost descoperită cantitatea totală de 189.420 de țigarete fără a avea inscripționat vreun timbru fiscal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, precizează reprezentanții IPJ Argeș într-un comunicat de presă.

Mai aflăm că prejudiciul adus bugetului general consolidat al statului a fost calculat la suma de  239.670 de lei.

Bărbatul a fost reținut, pe o durată de 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar ulterior a fost dispusă luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 6 luni față de acesta.

De asemenea au fost instituite măsuri asiguratorii, constând în sechestru aplicat asupra sumei de 23.000 de lei, ridicată cu ocazia percheziției domiciliare, precum și asupra autoturismului bărbatului.

„ Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.”, se mai arată în comunicatul IPJ Argeș.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ARGEȘ. Un bărbat de 38 de ani și-a pierdut viața după ce a fost surprins sub un mal de pământ

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Poiana Lacului | Săpata