Bărbat amendat cu 6.000 de lei după ce şi-a lăsat câinele legat cu un lanţ, în soare, fără hrană şi apă

de | 23.08.2024 21:55 | Eveniment, Național

Un bărbat de 62 de ani din localitatea Leș, județul Bihor, a fost amendat cu 6.000 de lei după ce a fost descoperit că și-a lăsat câinele, un metis din rasa Ciobănesc german, legat cu un lanț scurt, sub 2 metri, în soare și noroi, fără hrană și apă.

Potrivit news.ro, câinele a fost găsit joi, 22 august, de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor, în timpul unei acțiuni preventive, într-o stare precară de sănătate, prezentând semne de malnutriție și comportament apatic.

Animalul nu beneficia de un adăpost corespunzător, fiind ținut sub cerul liber, în noroi, printre materii fecale, și nu avea acces la umbră, apă sau hrană suficientă.

Pe un teren viran, în localitatea Leş, judeţ Bihor, poliţiştii de la protecţia animalelor au descoperit un câine metis din rasa Ciobănesc german, legat cu un lanţ foarte scurt, sub 2 metri lungime. Animalul nu beneficia de un adăpost corespunzător, fiind ţinut în noroi, sub cerul liber, printre materii fecale de origine animală, fără posibilitatea de a se adăposti la umbră. Totodată, la momentul controlului, câinele nu beneficia de suficientă apă şi hrană, starea de sănătate a acestuia fiind precară, prezentând semne vizibile de malnutriţie. Câinele prezenta un comportament apatic şi o stare de îngrijire proastă, blana animalului fiind murdară de noroi”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

Polițiștii au preluat câinele și l-au plasat într-un adăpost pentru a primi îngrijirile necesare, iar neglijența cruntă a proprietarului a fost sancționată conform legii.

Foto: news.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tentativă de fraudă în numele Rompetrol România

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Protecția Animalelor | Rompetrol

Ultimele articole