Bărbatul care conducea barca răsturnată în râul Mureș – reținut! Un copil a murit și patru persoane sunt dispărute

de | 01.05.2023 10:45 | Știri, Eveniment, Național

O nouă tragedie a avut loc la noi în țară! 12 persoane au urcat într-o barcă pe râul Mureș iar aceasta s-a răsturnat.

Un copil și-a pierdut viața iar alte patru persoane, doi adulți și doi copii, sunt căutați și la această oră.

barca rasturnata rau

A fost o mobilizare de forțe impresionantă noaptea trecută pentru găsirea celor șase adulți și șase copii care au urcat în barcă duminică seara. Aceștia au plecat de pe malul Mureșului din județul Arad iar în dreptul localității Periam Port barca a cedat și s-a răsturnat.

În jurul orei 21:00 am fost solicitați să intervenim în sprijin la ISU Timiș care desfășoară o misiune de căutare – salvare pe râul Mureș, în zona localității Periam Port, unde o barcă cu 12 persoane s-a răsturnat, a transmis seara trecută ISU Timiș.

barca rasturnata rau

Oamenii legii au anunțat în această dimineață faptul că în continuare sunt căutați: un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac si doi copii minori, din Nădlac.

De precizat că bărbatul care conducea barca scufundată în râul Mureş, la Periam Port, a fost reţinut pentru ucidere din culpă. Acesta avea o alcolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

barca rasturnata rau

În seara zilei de 30 aprilie, în jurul orei 20.40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureș (Periam Port- Jud. Timiș) spre malul drept (Jud. Arad), în extravilanul localității Semlac, cu o barcă din lemn.

În ambarcațiune, din extravilanul localității Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore și 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port.La aproximativ 2-3 metri de mal ambarcațiunea s-a scufundat.

În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutați un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac si doi copii minori, din Nădlac.

Din cercetări a reieșit că bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată.

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, se precizează în comunicatul transmis de polițiști.

Foto: Antena3 CNN

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arad | Mureș | Nădlac

Ultimele articole