Bărbat din Corbi cercetat pentru braconaj! A împușcat un cerb

de | 10.05.2024 21:06 | Județean, Eveniment

Un bărbat de 56 de ani, din Corbi, este cercetat de polițiști pentru braconaj cinegetic după ce ar fi împușcat ilegal un cerb pe raza comunei Nucșoara.

Evenimentul a avut loc în noaptea de 2 spre 3 mai.

În timp ce acționau pe raza Fondului de vânătoare de la Nucșoara, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, care acționau împreună cu reprezentanții Direcției Silvice Argeș și ai Ocolului Silvic Domnești, au depistat autovehiculul bărbatului.

Polițiștii au mers la autoturism, unde l-au găsit pe bărbat în interior. Totodată, în urma verificărilor, în Fondul de vânătoare, specialiștii silvici au identificat și cadavrul cerbului, ce prezenta urme de împușcare, rezultând indicii că bărbatul l-ar fi împușcat.

Potrivit IPJ Argeș, bărbatul din Corbi este deținător legal de arme de vânătoare, însă a încălcat regimul armelor și munițiilor, prin aceea că a scos armele deținute legal, de la locul de deținere, în mod nejustificat, și le-a dus la un alt imobil.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic, iar cercetările continuă pentru administrarea de probatoriu.

Polițiștii au confiscat armele de vânătoare, ce nu se găseau în locul autorizat de deținere, și muniția aferentă. De asemenea, a fost dispusă efectuarea unei expertize de specialitate pentru stabilirea cauzelor decesului animalului.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) 12 persoane au fost reținute în cazul FABRICII DE DROGURI descoperită în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Corbi