Bărbat de 65 de ani, din Poiana Lacului, trimis în judecată

de | 26.07.2024 14:56 | Eveniment, Județean

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la uz de fals, uz de fals, participaţie improprie la fals intelectual în formă continuată și fals intelectual în formă continuată.

Vizat în acest dosar este un bărbat de 65 de ani, din Poiana Lacului.

Potrivit cercetărilor, în perioada 2019 – 2022, argeșeanul, în calitate de conducător al unei instituții publice, ar fi întocmit în fals și ar fi determinat mai mulți angajați ai instituției, care deserveau autovehiculele unității, să treacă  în foile de parcurs mai mulți kilometri decât erau parcurși în realitate.

Astfel, și-ar fi însușit, pe nedrept, din gestiunea instituției, cantitatea de aproximativ 49.500 de litri de combustibil, în valoare de 287.575 lei, pe care ar fi
folosit-o în scopuri personale.

În acest caz, pe 21 septembrie 2022 au fost efectuate trei percheziții domiciliare, la sediul instituției publice și la societatea comercială livratoare de combustibil, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie.

Pentru recuperarea prejudiciului, 6 bunuri imobile ale bărbatului au fost puse sub sechestru.

În prezent, oamenii legii au finalizat cercetările, iar dosarul penal va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Foto descriptiv: gazetadecluj.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

49 de accidente grave în Argeș, în primele șase luni din 2024. 18 persoane și-au pierdut viața

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești | Poiana Lacului