Bărbat din Mioveni, administrator de firmă, trimis în judecată pentru înșelăciune și delapidare

de | 13.10.2023 21:26 | Eveniment, Județean

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea
Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, delapidare în formă continuată, instigare la fals în declarații în formă continuată și fals informatic în formă continuată.

Vizat în acest dosar este un bărbat de 38 de ani din Mioveni.

Potrivit cercetărilor, în perioada octombrie-decembrie 2022, bărbatul, administrator al unei firme, a indus în eroare mai mulți oameni, din mai multe județe, susținând că au comandat un produs online, deși oamenii nu făcuseră acest lucru.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie-decembrie 2022, în mai multe rânduri, un bărbat de 38 de ani, din Mioveni, în calitate de administrator în fapt al unei firme, ar fi indus în eroare mai multe persoane fizice, din mai multe județe, cărora le-ar fi prezentat ca adevărat faptul că au comandat un produs on-line, deși în realitate nu făcuseră acest lucru, produse pe care persoanele le-au primit prin curier și pentru care au plătit suma de 69,99 lei.”, transmite IPJ Argeș

Multe dintre persoanele păcălite au primit produsul prin curier și au plătit pentru acesta suma de 69,99 lei.  Abia când deschideau pachetul vedeau că nu comandaseră acel produs.

El a ales perioada octombrie-decembrie pentru aceste „livrări speciale”, deoarece este perioada în care oamenii achiziționează mai multe lucruri, fie de Black Friday, fie de Sfântul Nicolae sau de Crăciun. Alegând această perioadă, se gândea că acțiunile sale vor trece neobservate, iar victimele fie vor accepta produsele, fie le vor returna, crezând că este vorba de o simplă greșeală.

Mai mult, în aceeași perioadă,  bărbatul din Mioveni a retras sume de bani provenite din activitatea firmei, în valoare totală de 55609,24 lei, pe care și le-ar fi însușit fără drept.

Potrivit IPJ Argeș, pentru recuperarea prejudiciului, mai multe bunuri mobile ale bărbatului au fost puse sub sechestru.

Pentru administrarea de probatoriu în acest caz, pe 20 ianuarie, polițiștii au efectuat patru percheziții domiciliare în localitățile Pitești, Mioveni și Carpen, județul Dolj.

Acțiunile au avut loc la două firme și la locuințele unor persoane bănuite de infracțiunile de delapidare și înșelăciune.

În urma perchezițiilor, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar pe 21 ianuarie el a fost dus în fața instanței competente, care a dispus față de tânăr, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În prezent, oamenii legii au finalizat cercetările, iar dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O copilă de 3 ani a ajuns la spital, după ce a băut antigel

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dolj | Mioveni | Pitești | Sfântul Nicolae

Ultimele articole