Băut și fără permis, a furat o mașină din Călinești și s-a răsturnat cu ea pe DN 7

de | 08.10.2024 16:24 | Județean, Eveniment, Național

Un bărbat de 37 de ani a fost reținut de polițiști după ce a furat un autoturism, deși nu deținea permis de conducere, și s-a răsturnat cu mașina pe un drum național din Dâmbovița. Mai mult decât atât, el se afla și sub influența alcoolului.

Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de 6 octombrie, în jurul orei 05:40.

Potrivit targovistenews.ro, polițiștii au fost sesizați că o maşină este răsturnată pe DN 7 în localitatea dâmboviţeană Gura Foii, iar la aproximativ un kilometru a fost găsit un bărbat care a spus că el a condus maşina.

În dimineaţa de 6 octombrie a.c., în jurul orei 05:40, poliţiştii de la Secţia nr. 8 Poliţie Rurală Valea Mare au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe DN 7, în localitatea Gura Foii, este un autoturism răsturnat. La aproximativ un kilometru, pe raza comunei Crângurile, a fost identificat un bărbat de 37 de ani, care ar fi susţinut ca ar fi condus autoturismul respectiv. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere”, precizează IPJ Dâmboviţa.

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că acesta nu deținea permis de conducere, iar autoturismul fusese furat de la domiciliul unui bărbat din comuna Călinești, județul Argeș.

Mai mult decât atât, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a arătat o concentrație de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform sursei citate, în urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Totodată, autoturismul respectiv ar fi fost sustras de la domiciliul unui bărbat, din comuna Călinești, și ar fi fost condus până în municipiul Pitești și, ulterior, pe DN 7, spre orașul Găești.

În plus, în urma testării cu aparatul etilotest pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, a fost indicat un rezultat cu valoarea de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza probatoriului administrat de către polițiști, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Acesta urmează să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.”, adaugă IPJ Dâmbovița

Foto descriptiv :daynews24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Activități educativ-preventive desfășurate de polițiști cu elevii din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești | Crângurile | Dâmbovița | Găești | Pitești | Priboieni | Târgoviște | Valea Mare